O reteta cu pulpa de porc degresata, preparata sanatos si asezonata cu salvie proaspata, pentru o aroma puternica si imbietoare.
INGREDIENTE:
– 500 gr pulpa de porc
– 3 cepe
– 3 rosii
– o lingura de boia de ardei dulce
– o legatura de salvie proaspata
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se degreseaza bucata de pulpa de porc, apoi se taie in bucati marunte, pentru a fierbe cat mai repede si a fi comod de servit, iar ceapa se curata, se spala bine si se toaca.
Se pune la fiert carnea de porc si imediat dupa ce se spumuieste, se adauga ceapa tocata, urmand sa se lase sa fiarba mocnit, la capac, pana ce se patrunde complet carnea de porc si scade sosul format. Intre timp se spala bine rosiile, apoi se rad grosier, iar salvia se spala bine si se toaca marunt. Bucatile de pulpa de porc cu ceapa, fierte inabusit, se asezoneaza apoi cu rosiile, cu boiaua de ardei dulce si cu salvia maruntita.
Se amesteca bine si se potrivesc de sare. Simplu, comod, corect preparat si delicios.