O reteta in care consistenta si parfumul carnii de porc se indulcesc cu aroma telinei.
INGREDIENTE:
– 750 gr pulpa de porc
– 5 cepe
– 2 teline potrivite
– 5 linguri de rosii conservate pentru iarna
– o legatura de patrunjel verde
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pulpa de porc se spala, se degreseaza si se portioneaza, iar ceapa se spala, se curata si se taie grosier pentru consistenta, apoi se fierb impreuna, cu putina sare, la foc mic. Din cand in cand se mai poate adauga cate putina apa, deoarece, aceasta se evapora repede. Se lasa la fiert pana cand carnea este bine patrunsa, apa scade, iar ceapa formeaza un sos.
Intre timp se spala, se curata telina, se taie rondele si se adauga peste carne si ceapa.
Se mai adauga putina apa peste ea si se lasa la fiert pana cand se patrunde. Patrunjelul verde se spala, se toaca, si impreuna cu rosiile conservate se adauga peste celelalte ingrediente, se potriveste totul de sare si se lasa sa dea intr-un clocot. Naturaletea ingredientelor, fara adaos de grasimi, confera acestei retete sanatate si savoare.
O idee foarte buna!
Se pregateste repede si aromele se pastreaza clare !