PULPA DE PORC CU RONDELE DE TELINA

februarie 2, 2013 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

pulpa de porc cu ceapa, rosii, rondele de telina si patrunjel     

O reteta in care consistenta si parfumul carnii de porc se indulcesc cu aroma telinei.

INGREDIENTE:

–         750 gr pulpa de porc

–         5 cepe

–         2 teline potrivite

–         5 linguri de rosii conservate pentru iarna

–         o legatura de patrunjel verde

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Pulpa de porc se spala, se degreseaza si se portioneaza, iar ceapa se spala, se curata si se taie grosier pentru consistenta, apoi se fierb impreuna, cu putina sare, la foc mic. Din cand in cand se mai poate adauga cate putina apa, deoarece, aceasta se evapora repede. Se lasa la fiert pana cand carnea este bine patrunsa, apa scade, iar ceapa formeaza un sos.

pulpa de porc si ceapa, la fiert

Intre timp se spala, se curata telina, se taie rondele si se adauga peste carne si ceapa.

pulpa de porc, ceapa si rondele de telina, la fiert

Se mai adauga putina apa peste ea si se lasa la fiert pana cand se patrunde. Patrunjelul verde se spala, se toaca, si impreuna cu rosiile conservate se adauga peste celelalte ingrediente, se potriveste totul de sare si se lasa sa dea intr-un clocot. Naturaletea ingredientelor, fara adaos de grasimi,  confera acestei retete sanatate si savoare.

pulpa de porc cu ceapa, rosii, rondele de telina si patrunjel

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *