O reteta in care galbenelele confera prospetime si aduc un plus de nutrienti, clasicei pulpe de porc la cuptor.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 500 gr. pulpa de porc
– 8 flori de galbenele
– 4 fire de ceapa verde
– 4 catei de usturoi verde
– 2 fire de marar verde
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se feliaza pulpa in doua bucati, care se subtiaza cu batatorul de snitele, se sareaza si se intind intr-un vas temoizolant. Se spala bine ceapa, usturoiul verde si florile de galbenele, iar cozile de ceapa se toaca marunt si se astern peste bucatile de pulpa, impreuna cu 4 dintre florile de galbenele.
Se adauga apa si un praf de sare, se introduc in cuptor si se fierb, pana se patrund complet. Se scot din cuptor, se adauga bulbii de ceapa si cateii de usturoi, cruzi, taiati rondele, impreuna cu restul de flori de galbenele. Se potrivesc de sare, se adauga uleiul de masline si firele de marar si se servesc calea sau chiar reci, pe timp de vara.