O metoda sanatoasa de fragezire si aromare a carnii de oaie. Desi carnea este rosie, picanteria rezultata mi-a permis sa asortez un vin alb, dulce.
INGREDIENTE:
– 850 gr pulpa de oaie
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– 150 ml apa
– 150 ml vin alb sec
– 2 lingurite de mustar iute
– un morcov
– ½ lingurita de piper negru, macinat
– 9 catei de usturoi, mici, romanesti
– o lingurita seminte de chimen
– o lingurita sare grunjoasa
PREPARARE:
Pulpa de oaie se spala, se curata de seu, se cresteaza pe alocuri, se aseaza intr-un vas si se impaneaza cu cateii de usturoi. Se spala si se rade fin morcovul, se presara peste carne, iar mustarul se dizolva in apa si se adauga si el peste pulpa. Se completeaza cu vinul, cu piperul macinat, cu uleiul, sarea si chimenul.
Se lasa minim 3 ore in acest bait, mai bine insa, de seara pana dimineata. Se scoate carnea din bait, fara sa se clateasca, se aseaza intr-un vas termoizolant si se acopera cu apa.
Se introduce la cuptor, intorcand-o si verificand-o din cand in cand, pana se patrunde complet si scade sosul format. Se scoate din cuptor si se portioneaza.
I se pot adauga diverse garnituri si salate si nu uitati ca fiind picanta, se potriveste cu un vin alb, dulce. Feliata, poate fi consumata si ca atare, chiar si rece, eu v-o recomand simpla, insotita doar de patrunjel.