Pulpa de oaie si varza murata capata o savoare deosebita cand sunt aromate cu cimbru.
INGREDIENTE:
– 750 gr pulpa de oaie
– 2 verze murate
– o lingura de cimbru macinat
– 4 foi de dafin
– 4 linguri de bulion
– o lingura de boia de ardei dulce
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui
– Piper, dupa gust
PREPARARE:
Pulpa de oaie se spala bine, se curata de seu, pentru a mai elimina din grasimile saturate si se portioneaza.
Cand apa clocoteste, se pune la fiert, se spumuieste si se lasa sa fiarba, la foc mic. Varza se lasa la desarat, daca este cazul, se toaca fin sau grosier, dupa preferinta.
Cand carnea esta patrunsa, se adauga varza la fiert. Cand s-a inmuiat suficient, se adauga frunzele de dafin si cimbrul.
Se lasa 3 minute sa fiarba la foc mic, sa-si lase aromele, apoi se adauga bulionul si dupa ce intreg ansamblul da intr-un clocot, se intrerupe fierberea. Se adauga apoi boiaua de ardei dulce, uleiul si putin piper.
Cu oaie nu am incercat niciodata… Trebuie sa testez si eu neaparat!
Cred ca se raseaza gusturile unul pe celalalt. E super !