O asociere excelenta, corecta, pentru o digestie buna si cu intensitatea aromei semintelor de anason, adaugate crude, pentru inmiresmarea carnii de ied si un plus de nutrienti valorosi.
INGREDIENTE:
– jumatate de carcasa de ied
– 600 gr varza noua
– 3 fire de ceapa verde
– un fir de usturoi verde
– 2 foi de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– 2 linguri de bulion
– o lingurita seminte de anason
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine carcasa de ied si se fierbe pana incepe sa se desprinda carnea de pe coaste.
Se strecoara, se degreseaza bine si se opreste o cana de supa. Intre timp se spala bine si se curata varza, ceapa si usturoiul verde, varza se toaca fin, iar ceapa si usturoiul se taie rondele marunte.
Se fierb in apa cu un praf de sare, pana se patrund si sacde sucul format, apoi li se adauga supa de la coastele de ied, carnea degresata de ied, bulionul, cimbrul si foile de dafin.
Se fierbe totul inca 3 minute, apoi se intrerupe fierberea,se potriveste de sare, se adauga semintele de anason si se lasa vasul acoperit pentru intrepatrunderea aromelor. Acest ansamblu este delicios servit cald.