Cotlete fragede, cu o garniture lejera ce le confera un gust dulce picant, o asociere plina de savoare.
INGREDIENTE:
– 800 gr cotlete de porc
– 2 cepe
– 3 cepe verzi
– o lingurita de cimbru macinat
– 2 foi de dafin
– sare de ocna, dupa gust
Pentru spuma picanta de morcovi si spanac:
– 1 kg de spanac
– 350 gr morcovi
– 3 linguri de ulei de masline, presat la rece
– 3 linguri mustar picant, cu hrean
– sare de ocna, dupa gust
Pentru garnisit
– fire de patrunjel verde
PREPARARE:
Se spala bine si se degreseaza cotletele, li se adauga ceapa verde bine spalata si tocata, ceapa alba curatata, spalata si taiata solzisori, apoi se asezoneaza totul cu foile de dafin si cu cimbrul maruntit. Se fierbe intreg ansamblul in apa, pana se patrund cotletele si scade sosul format, apoi se potrivesc de sare.
Intre timp se spala bine spanacul, se fierbe in apa cu un praf de sare, si cu uleiul. Morcovii se spala, se curata si se taie rondele, apoi se fierb la randul lor in apa, cu un praf de sare, pana se patrund. Se scurge spanacul, se toaca, apoi impreuna cu morcovii fierti se plaseaza in blender, doar cu apa pe care si-o absorb la fiert. Se adauga apoi si mustarul picant, cu hrean.
Se blenduieste totul intai prin impulsuri, pana se omogenizeaza continutul, apoi continuu, pana se obtine o spuma fina, care se portioneaza alaturi de cotlete si se garniseste cu fire de patrunjel verde.