O incantare dulce aromata, usor de preparat, pentru cand aveti la indemana un dovleac sanatos, pe care doriti sa-l pregatiti copt.
INGREDIENTE:
– 200 g dovleac copt (cantarit fara coaja)
– 50 g faina de cocos
– 200 ml apa
– 1 cm pastaie de vanilie
– ½ lingurita de scortisoara
– o lingurita de psyllium
– o lingura de miere de albine
PREPARARE:
Se coace dovleacul in cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se selecteaza bucatile dorite, se curata de coja si se cantaresc.
Se incorporeaza apa, cate putina in faina de cocos, apoi se adauga bucatile de dovleac.
Se amesteca bine, iar continutul se fierbe la foc mic cca 3 minute, amestecand incontinuu. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se trece printr-o sita sa devina mai fin.
Se adauga la final (nu la fiert), pentru a ramane integrali nutrientii, scortisoara, mierea, bobitele de vanilie din bucata de pastaie si taratele de psyllium.
Se amesteca bine sa se intrepatrunda toate, apoi se portioneaza si se tine la rece minim 4 ore. Se garnisesc dupa preferinta. Eu am folosit seminte de dovleac, decojite.