Patru ingrediente, intr-un gust excelent, ce rivalizeaza cu cel al galustelor cu prune, dar fara niciun strop de zahar si fara gluten, cu crema cruda de caju indulcita cu stafide si alintata cu scortisoara pudra.
INGREDIENTE:
– 1 kg prune
Pentru crema de caju:
– 100 g caju crud
– 2 linguri de stafide
Pentru ornat:
– pudra de scortisoara, dupa gust
PREPARARE:
Prunele se spala bine, li se scot samburii, apoi, pentru a le dezactiva enzimatic sa poata fi asociate sanatos, se taie in bucati si se plaseaza intr-o tigaie, pe foc, unde se mentin, amestecand din cand in cand, pana incep sa se deshidrateze si sa se lege, cam 10 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca. Caju-ul se lasa la hidratat peste noapte, sau minim 5 ore.
Se blenduieste caju-ul hidratat impreuna cu stafidele, pana se obtine o crema. Portiile au la baza prunele dezactivate enzimatic, peste care se aseaza crema de caju pudrata cu scortisoara macinata.