PRAZ CU MASLINE

ianuarie 27, 2013 | CATEGORIA Garnituri

   praz cu masline, morcov, rosii si ulei de masline

   O asociere fina, hranitoare si cu aroma dulceaga.

INGREDIENTE:

–         1 kg de praz

–         300 gr masline negre, oxidate natural

–         un morcov

–         3 linguri rosii conservate pentru iarna

–         3 linguri de ulei de masline extravirgin

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata prazul, se spala, se taie in bucati cu sectiunea oblica, pentru aspect, iar morcovul se spala, se curata si se rade pe razatoarea mica pentru a fierbe repede.

praz taiat cu morcov ras

Bucatile de praz si morcovul se fierb in apa cu un praf de sare. Cand sunt aproape fierte se adauga maslinele curatate de impuritati si spalate.

praz fiert cu morcovi si masline

Se fierb in cateva clocote, daca este nevoie, in functie de cat de sarate sunt maslinele, se potriveste totul de sare, apoi se intrerupe fierberea si se adauga rosiile si uleiul de masline.

praz cu masline, morcov, rosii si ulei de masline

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *