O reteta cu o imbinare speciala de arome, pregatita cu ingrediente sanatoase, moderat de dulce, consistenta si delicioasa.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
– 2 ½ cani faina dietetica din macinis integral de grau
– 1 cana bulion
– 1 ½ cana de apa minerala
– ½ cana zahar brut
– ½ cescuta de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o lingurita de bicarbonat de sodiu, alimentar
– o lamaie
Pentru crema:
– 3 cani de lapte de soia, vanilat
– 1 ½ cani de faina dietetica din macinis integral de grau
– 3 linguri de zahar brut
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 2 linguri de pudra de roscove
– o lingurita de pudra de turmeric
Pentru pudrat:
– o lingura de schinduf pudra (macinat in rasnita de cafea)
– o lingura de zahar brut pudra (macinat in rasnita de cafea)
PREPARARE:
Intai se prepara aluatul. Se aduna intr-un bol ingredientele solide, adica faina, bulionul, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu stins cu sucul lamaiei.
In alt bol se toarna apa minerala, uleiul si zaharul brut, care se amesteca, dar nu atat cat sa se dizolve complet zaharul.
Se amesteca ingredientele din cele doua boluri, apoi se plaseaza in tava pentru cuptor (am folosit una de dimensiuni), tapetata cu hartie de copt.
Se introduce blatul in cuptorul incins, dupa un minut se scade temperatura la moderat, apoi se lasa la copt pana se patrunde si se rumeneste usor. Intre timp, se pregateste crema, astfel: in laptele de soia se dizolva faina si zaharul brut.
Apoi se adauga pudra de roscove, uleiul de floarea soarelui si pudra de turmeric.
Se amesteca pentru omogenizare apoi se incalzeste pe foc, amestecand incontinuu, pana ajunge la consistenta dorita. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor, iar dupa racire, se taie in 3 foi egale care se umplu cu crema.
Dupa racirea completa, se poate pudra cu zaharul brut si pudra de schinduf, apoi se feliaza si se savureaza.