O prajitura dieteteica si hranitoare, cu ingrediente naturale, fara zahar si fara grasimi nocive, cu aroma intensa a dovleacului bine copt si indulcita usor cu miere de albine.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 850 gr dovleac ras
– 6 linguri de faina dietetica de grau, din macinis integral
– o lingurita scortisoara macinata
– coaja rasa a unei lamai
– o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
– o lingura suc de lamaie
Pentru crema:
– 500 ml lapte de soia
– 50 gr faina dietetica de grau, din macinis integral
– 3 cm pastaie de vanilie
– o lingurita de turmeric
– 2-3 linguri de miere de albine
Pentru garnisit:
– 2 linguri fulgi de nuca de cocos
PREPARARE:
Dovleacul, soi dulce, bine copt, se rade pe razatoarea fina, apoi se adauga faina, scortisoara, bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lamaie si coaja de lamaie.
Se amesteca bine pentru omogenizare si se plaseaza intr-un vas termoizolant tapetat cu ulei si faina sau cu hartie de copt.
Se coace in cuptor, cam la 150 de grade C, pana se intareste si se rumeneste usor. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Intre timp, se pregateste crema, punand laptele de soia la fiert si cand acesta clocoteste, se da deoparte si se toarna faina , in ploaie, amestecand continuu. Cand toata faina s-a incorporat, se repune vasul pe foc si se fierbe, pana se ingroasa, apoi se adauga bucata de pastaie de vanilie, taiata. Se lasa sa se raceasca, urmand sa se adauge pudra de turmeric si mierea de albine.
Se amesteca bine si se intinde peste blat, iar pe deasupra se presara fulgii de nuca de cocos. Se poate taia imediat, sau se poate tine la frigider, pentru a se solidifica putin.
Hmm, ce buna trebuie sa fie!
E buna si te invata cu deserturile care sa nu combine proteinele, cu fainoasele, adica mai usor de digerat.