O poezie de arome pentru ziua Denisei, “mireasa acestei luni”. O prajitura in trend, cu valoarea maxima a nutrientilor, delicata si cu gust rafinat.
INGREDIENTE :
– 300 gr caju
– 100 gr stafide brune
– o lingura suc de lamaie
– coaja de lamaie, dupa gust
– o lingurita de praf de scortisoara
– 500 gr cirese albe
– 180 gr fulgi de nuca de cocos
PREPARARE
Semintele de caju se pun la inmuiat de seara pana dimineata.
Se strivesc in blender, apoi se adauga stafidele inmuiate si ele in prealabil, in apa, o ora.
Se strivesc impreuna in blender si li se adauga praful de scortiosoara, coaja de lamaie si o lingura din sucul acesteia.
Pentru crema, ciresele se spala bine, se curata de codite si de samburi si se strivesc impreuna cu fulgii de cocos, cu un blender de mana.
Se aranjeaza compozitia pentru blatul prajiturii pe platou si se adauga crema deasupra. Se orneaza si se poate servi, sau se introduce in frigider si se consuma rece.
O prajitura fina si delicata, asa cum este si sarbatorita!
Multumim !!!
Imi cer scuze daca postez de doua ori (cred ca am pierdut primul post).
Reteta e minunata si cu siguranta o voi incerca.
Complimentele mele pentru website. Nu stiu cum am aterizat aici dar voi reveni cat de curand.
Pot sti cine e in spatele acestui website? Va apreciez idea si mai ales talentul. Excelent!
Reteta este gustoasa si sanatoasa, tot ce-ti poti dori de la ceva dulce inofensiv!
Cu ce s-ar putea inlocui caju-ul ? MA gandeam la nuci, ar fi oare posibil sa iasa ? Dar ciresele albe ? Multumesc anticipat !
Caju-ul se poate inlocui cu nuci, alune de padure, arahide crude, migdale crude, dar trebuie lasate mai mult la inmuiat. Iar in loc de cirese putem folosi orice fructe si in functie de cat de zemoase sunt, folosim mai multi sau mai putini fulgi de nuca de cocos.Oricum este sanatoasa !