PRAJITURA CU SFECLA ROSIE, BRANZA DULCE SI PASTARNAC

octombrie 17, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

prajitura cu branza de vaci, pastarnac si sfecla rosie 

O prajitura cu ingredinete ecologice, cu gust intens, moderat de dulce, pregatita sanatos, pentru o absorbtie maxima de nutrienti.

INGREDIENTE:

pentru aluat (coca):

–         450 gr faina dietetica de grau, din macinis integral

–         un ou

–         4 linguri de ulei de masline extavirgin, bio

–         200 gr iaurt  (3,5 % grasime)

–         80 gr sfecla rosie

–         o lingura de zahar brun

–         coaja rasa a unei lamai

–         3 linguri suc de lamaie

–         o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar

pentru umplutura:

–         700 gr branza de vaci

–         2 radacini de pastarnac (aprox. 165 gr)

–         4 oua

–         3 linguri de zahar brun

–         coaja rasa a unei lamai

–         o lingurita de scortisoara macinata

 

PREPARARE:

Se asterne faina pe planseta, apoi i se adauga oul, iaurtul, zaharul, uleiul de masline, coaja rasa de lamaie si sfecla, spalata, curatata si rasa pe razatoarea mica.

faina integrala, ou, iaurt, zahar,ulei de masline extravirgin, sfecla rosie, coaja de lamaie, pentru prajitura

Se framanta, aceste ingrediente si se obtine o coca frumos colorata, careia i se adauga bicarbonatul si sucul de lamaie.

aluat cu sfecla rosie si bicarbonat stins cu suc de lamaie

Se framanta in continuare pana se omogenizeaza bine componentele, apoi se lasa deoparte sa se intrepatrunda. Intre timp se pregateste umplutura. Se spala, se curata si se rad pe razatoarea mica radacinile de pastarnac, se adauga peste branza dulce de vaci, apoi se mai alatura ouale, zaharul brun, coaja rasa de lamaie si scortisoara.

branza dulce, radacina de pastarnac rasa, zahar brun, coaja de lamaie, scortisoara, oua, pentru prajitura 

Se intinde aluatul, se aseaza jumatate in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se adauga umplutura.

aluat cu sfecla rosie si umplutura de barnza cu pastarnac, pentru prajitura

Se acopera cu jumatatea cealalta de aluat, se apasa capetele sa nu iasa compozitia si se introduce in cuptor la 180 grade C timp de 3 minute, apoi se micsoreaza trmperatura la 100 de grade, si se pastreaza asa, pana se coace si se intareste umplutura, care se probeaza cu lama cutitului sau cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, si se acopera cu un servet, ca sa se raceasca incet si in propriul abur, sa se inmoaie.

prajitura cu branza de vaci, pastarnac si sfecla rosie, scoasa din cuptor

Cand aproape s-a racit, se poate taia dupa preferinta si pudra cu o lingura de zahar pudra brun.

prajitura cu branza de vaci, pastarnac si sfecla rosie, portie

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *