O reteta de prajitura cu fructe si seminte hranitoare si aromate, bogate in antioxidanti si acizi grasi esentiali, ideala pentru satisfacerea nevoii de dulce a copiilor, fara riscuri.
INGREDIENTE:
– 225 gr stafide brune
– 35 gr seminte de dovleac
– 35 gr seminte de floarea soarelui
– 20 gr seminte de in
– 10 gr seminte de susan
– 4 linguri suc de lamaie
Pentru garnisit:
– seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, agrise.
PREPARARE:
Se inmoaie stafidele si semintele in apa, cca 30 de minute. Se strecoara apoi si se plaseaza in robot.
Se mixeaza, pana se obtine o pasta lipicioasa, consistenta si aromata, peste care se adauga sucul de lamaie, apoi se amesteca si se umplu locasurile unor diverse forme de silicon. Eu am folosit o forma de papausa.
Se lasa la congelator cca 30 de minute, pentru a deveni mai ferma, apoi se scoate din forma si se garniseste dupa imaginatie.