O prajitura cu asociere clasica de gusturi, insa preparata cu ingrediente crude, pentru absorbtia totala a nutrientilor si o savoare mai accentuata.
INGREDIENTE (pentru o portie):
Pentru blat:
– 50 gr prune uscate, fara samburi
– un mar
– 4 linguri de faina de seminte de floarea soarelui
Pentru crema:
– un mar (din care se oprest o felie pentru garnisit)
– ¼ lingurita de scortisoara
– ¼ lingurita de nucsoara
– ½ lingurita de suc de lamaie
– o lingura de faina de seminte de floarea soarelui
Pentru garnisit:
– frunzulite de menta
– bucati de felie de mar
PREPARARE:
Se rasnesc semintele de floarea soarelui, pentru a obtine faina. Se maruntesc prunele si se rade marul.
Se amesteca cu un blender de mana, prunele cu marul. Se adauga apoi faina din seminte de floarea soarelui si se amesteca, din nou, obtinand astfel blatul, caruia i se da forma dorita.
Pentru crema, se rade marul, apoi se adauga sucul de lamaie, nucsoara, scortisoara si faina din seminte de floarea soarelui.
Se amesteca cu blenderul de mana si dupa omogenizare, se plaseaza peste blat. Se garniseste cu bucati de mar si cu frunzulite de menta.