O prajitura cu dulceata fructelor si aroma pudrei de roscove.
INGREDIENTE:
Pentru blat
– 200 gr de smochine
– 30 gr seminte de in
– 100 gr de fulgi de ovaz
– 35 gr de pudra de roscove
– 150 ml apa
Pentru crema
– ½ kg de caise
– 250 gr mure
PREPARARE:
Smochinele si semintele de in se lasa la inmuiat in apa 2 ore, apoi se adauga fulgii de ovaz, care se lasa la inmuiat 10 minute.
Se amesteca bine, in blender si se mai adauga putina apa daca este nevoie, pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga apoi si pudra de roscove.
Se amesteca din nou, pana pasta devine omogena si din ea se formateaza un blat patrat. Caisele se spala, se desfac de pe samburi, se strivesc cu un blender de mana si se aseaza peste blat. Se introduce ansamblul la frigider, pantru 15 minute, apoi se garniseste cu murele.