PORIDGE DE DOVLEAC, CU LAPTE SI FAINA DE OREZ

decembrie 9, 2023 | CATEGORIA Dulciuri

Poridge (terci) cu ingrediente vegane, asociate sanatos, hranitor si dulce natural, fara zahar adaugat.

INGREDIENTE:
– 900 g pulpa dovleac placintar
– 100 ml lapte de orez
– 75 g faina de orez
– o banana (aprox 135 g)
– ½ lingurita scortisoara pudra
– ½ lingurita turmeric
– 3 cm pastaie de vanilie
– o lingurita coaja de lamaie
– 1/2 lamaie
– o lingura de miere (am folosit de rapita)
Pentru garnisit:
– alune in coaja prajite si putin sarate
– ciocolata amara 70% cacao pura

 

PREPARARE:
Dovleacul se curate de coaja, apoi pulpa sa se razuieste grosier.

Se pune la fiert, cca 10 minute, amestecand incontinuu, sa nu se prinda de cratita, apoi se scurge de surplusul de suc pe care si-l lasa dovleacul prin deshidratare (acesta variaza in functie de cat este de copt dovleacul). Se adauga laptele de orez, pulpa bananei zdrobita in prealabil cu o furculita, cat si faina de orez turnata in ploaie. Se amesteca din nou cca alte 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga pudrele de scortisoara si de turmeric, semintele din pastaia de vanilie, cat si coaja de lamaie, apoi se lasa vasul acoperit. Dupa ce scade temperatura, cat sa poata fi consumat acest porridge, se pot adauga sucul lamaiei si mierea de albine, pentru ca nutrientii acestora sa nu fie influentati de temperatura ridicata. Se garniseste dupa gust si imaginatie. Eu am folosit alune prajite in coaja si ciocolata amaruie, topita.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *