POPSICLES CU VOLBURA, NALBA SI TRIFOI

august 8, 2015 | CATEGORIA Dulciuri

popcicles cu volbura, nalba si trifoi

Delicii racoritoare si energizante, pentru clipe caniculare, inghetate pe bat cu flori comestibile, dietetice si nutritive.

INGREDIENTE (pentru 6 portii):

– 3 fire de volbura

– 3 fire de nalba salbatica

– un manunchi de trifoi rosu

– 300 ml apa

– indulcitor natural, dupa gust

– ½ de lamaie

PREPARARE:

Se spala foarte bine manunchiul de trifoi, firele de volbura si de nalba salbatica, sub jet de apa, avand grija de flori, sa nu se distruga. Se opresc cateva flori de trifoi, apoi cu restul din manunchi se prepara o infuzie (cand apa da in clocot se opreste sursa de caldura, apoi se adauga trifoiul si se lasa acoperit intreg ansamblul, 15 minute). Se lasa infuzia la racit, apoi se indulceste dupa gust cu indulcitor natural (eu am folosit stevia rebaudiana) si se adauga sucul jumatatii de lamaie precum si cateva felii, cu coaja, pentu o aroma accentuata de citrice.

volbura, nalba, trifoi si infuzie de trifoi, cu lamaie si stevia, pentru popcicles

In formele de popsicles se introduc florile de volbura, de nalba salbatica si de trifoi, apoi se umplu cu infuzia aromata, pana la semn si se acopera cu capacele suport.

forme de popcicles la umplut cu infuzie de trifoi cu lamaie si stevia si cu volbura, nalba si trifoi

Se lasa in congelator, iar dupa inghetare se desprind din forme, introducandu-le sub jet de apa calda. Pe canicula se savureaza la umbra, avand rol de hidratare si hranire.

popcicles cu volbura, nalba si trifoi

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *