Delicii racoritoare si energizante, pentru clipe caniculare, inghetate pe bat cu flori comestibile, dietetice si nutritive.
INGREDIENTE (pentru 6 portii):
– 3 fire de volbura
– 3 fire de nalba salbatica
– un manunchi de trifoi rosu
– 300 ml apa
– indulcitor natural, dupa gust
– ½ de lamaie
PREPARARE:
Se spala foarte bine manunchiul de trifoi, firele de volbura si de nalba salbatica, sub jet de apa, avand grija de flori, sa nu se distruga. Se opresc cateva flori de trifoi, apoi cu restul din manunchi se prepara o infuzie (cand apa da in clocot se opreste sursa de caldura, apoi se adauga trifoiul si se lasa acoperit intreg ansamblul, 15 minute). Se lasa infuzia la racit, apoi se indulceste dupa gust cu indulcitor natural (eu am folosit stevia rebaudiana) si se adauga sucul jumatatii de lamaie precum si cateva felii, cu coaja, pentu o aroma accentuata de citrice.
In formele de popsicles se introduc florile de volbura, de nalba salbatica si de trifoi, apoi se umplu cu infuzia aromata, pana la semn si se acopera cu capacele suport.
Se lasa in congelator, iar dupa inghetare se desprind din forme, introducandu-le sub jet de apa calda. Pe canicula se savureaza la umbra, avand rol de hidratare si hranire.