O pizza cu faina dietetica, din aluat cu gust bogat, pregatit sanatos, prin asocierea fainii integrale cu seminte de in, cu proteine vegetale din ciuperci champignon si aromata cu un sos crud, din rosii proaspete, usor picant.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
– 200 gr faina dietetica din macinis integral, de grau
– 50 gr seminte de in
– 175 ml apa
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita de piper negru macinat
– sare neiodata, dupa gust
Pentru compozitie
– 250 gr ciuperci champignon
– 2-3 cepe
– un ardei gras verde, mic
Pentru sos:
– 3 rosii
– ½ legatura patrunjel verde
– 3 catei de usturoi
– o lingurita de cimbru macinat
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare
PREPARARE:
Se spala bine ciupercile, se desprind piciorusele de palariute, apoi se frig pe gratar.
Intre timp, se pregateste un aluat dietetic, urmand pasii din reteta ALUAT VEGETARIAN, DE BAZA, PENTRU TARTE , care se intinde circular, cu grosimea de aproximativ 7 mm.
Se curata ceapa, se spala bine si se taie julien, iar ardeii bine spalati si curatati de samburi, se taie fasii subtiri. Cand ciupercile s-au fript, se taie dupa preferinta si impreuna cu ceapa si ardeiul se presara peste aluatul plasat in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Se introduce ansamblul in cuptor si se lasa la temperatura de aproximativ 180 de grade C, pana se coace uniform. Intre timp se prepara sosul crud de rosii, adunand intr-un bol rosiile spalate si rase grosier, patrunjelul spalat bine si tocat, usturoiul curatat, spalat si pisat, sarea si cimbrul macinat, apoi uleiul de floarea soarelui, presat la rece.
Se amesteca pentru omogenizare, iar dupa ce se scoate pizza din cuptor, se adauga pe suprafata fierbinte a acesteia. Se lasa acoperita cateva minute pana se inmoaie, apoi se poate sevi.