PIURE DIN URZICI, TOFU CU CHIMEN SI HREAN

octombrie 28, 2017 | CATEGORIA Garnituri

piure din urzici, tofu cu chimen si hrean

Ultimele urzici ale toamnei, nutritive si detoxifiante, asezonate valoros intr-un piure consistent si aromat.

INGREDIENTE:

– 2 gramajoare de urzici

– 250 g tofu cu chimen

– o radacina de hrean

– o lingura de ulei de masline presat la rece

– 1/2 lingurita de chimen macinat

– 3 linguri suc de lamaie

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata si se spala bine urzicile, se fierb in apa pana se inmoaie, apoi se strecoara. Dupa racire se toaca marunt urzicile, se curata hreanul, iar tofu cu chimen se taie in bucati.

urzici fierte si tocate, cu hrean si tofu, pentru piure

Se razuie fin hreanul si se alatura in robotul de bucatarie urzicilor, apoi se adauga tofu cu chimen, uleiul presat la rece si sucul de lamaie. Se marunteste totul, apoi piureul obtinut se sareaza dupa gust. Se serveste asezonat cu chimen macinat.

piure din urzici, tofu cu chimen si hrean

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *