PIURE DE MORCOVI SI URZICI, CU TURMERIC SI PATRUNJEL VERDE

martie 23, 2021 | CATEGORIA Garnituri

piure de morcovi si urzici, cu turmeric si patrunjel verde, 2

O reteta puternic antioxidanta, depurativa si antiinflamatoare intrucat este bogata in betacaroten, clorofila si curcumina.

INGREDIENTE:

– 2-3 morcovi (aprox 200 g)
– o gramajoara de urzici (aprox 175 g)
– ½ lingurita de turmeric pudra
– ½ lingurita de coriandru pudra
– o foaie de dafin
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– ½ lamaie
– ½ legatura de patrunjel proaspat
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala in multe, multe ape urzicile, iar morcovii se spala, se curata si se taie rondele.

ingrediente pentru piure de morcovi si urzici, cu turmeric si patrunjel verde

Se fierb in apa, impreuna, pana se patrund, apoi se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin.

foaie de dafin adaugata peste ingrediente fierte, pentru piure de morcovi si urzici, cu turmeric si patrunjel verde

Pentru ca aceasta sa-si reverse aroma se lasa supa acoperita, cca 20 de minute, timp in care se racoreste suficient pentru a putea fi strecurata. Supa se pastreaza. Urzicile si morcovul se blenduiesc pana la consistenta unui piure, care se potriveste de sare, i se adauga uleiul presat la rece, turmericul, si sucul de lamaie, apoi se amesteca si se asezoneaza cu frunzele proaspete de patrunjel.

piure de morcovi si urzici, cu turmeric si patrunjel verde

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *