O reteta puternic antioxidanta, depurativa si antiinflamatoare intrucat este bogata in betacaroten, clorofila si curcumina.
INGREDIENTE:
– 2-3 morcovi (aprox 200 g)
– o gramajoara de urzici (aprox 175 g)
– ½ lingurita de turmeric pudra
– ½ lingurita de coriandru pudra
– o foaie de dafin
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– ½ lamaie
– ½ legatura de patrunjel proaspat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala in multe, multe ape urzicile, iar morcovii se spala, se curata si se taie rondele.
Se fierb in apa, impreuna, pana se patrund, apoi se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin.
Pentru ca aceasta sa-si reverse aroma se lasa supa acoperita, cca 20 de minute, timp in care se racoreste suficient pentru a putea fi strecurata. Supa se pastreaza. Urzicile si morcovul se blenduiesc pana la consistenta unui piure, care se potriveste de sare, i se adauga uleiul presat la rece, turmericul, si sucul de lamaie, apoi se amesteca si se asezoneaza cu frunzele proaspete de patrunjel.