O incantare dulce acrisoara, bogata in betacaroten si antioxidanti valorosi.
INGREDIENTE:
– 300 g morcovi
– 150 g telina
– piper negru macinat, dupa gust (optional)
– ½ lingurita de curcuma (turmeric)
– o lingura ulei de masline presat la rece
– un praf de sare de ocna
Pentru sosul de corcoduse:
– 75 g corcoduse (cantarite fara codite si frunzulite)
– 50 ml apa plata
– 5 fire verzi de oregano
Pentru garnisit:
– fire de oregano (in functie de portii)
PREPARARE:
Se curate de codite si frunzulite corcodusele.
Se spala bine in multe ape, apoi se fierb pana se inmoaie. Intre timp se spala bine, se curate si se feliaza telina si morcovi, apoi se fierb in apa cu putina sare, pana se patrund. Se strecoara si se paseaza in strecuratoare corcodusele fierte, pana se separa samburii de pulpa fructelor.
Se pregateste sosul de corcoduse, adaugand la pulpa fructelor apa si firele de oregano (bine spalate si maruntite).
Se strecoara telina si morcovii fierti apoi li se adauga restul ingredientelor pentru piure.
Se blenduiesc toate fin, pana la consistenta unui piure, care se portioneaza si se asezoneaza cu sosul de corcoduse si fire de oregano.