PIURE DE MORCOVI SI TELINA, CU OREGANO SI IENIBAHAR

noiembrie 10, 2016 | CATEGORIA Garnituri

piure de morcovi si telina, cu oregano si ienibahar

Un piure nutritiv, cu aroma desavarsita prin asocierea radacinoaselor dulci picante, asezonate crud cu ienibahar si oregano proaspat.

INGREDIENTE:

2 morcovi (aprox. 150 gr)

– 2 teline (aprox. 400 gr)

– 3 ramurele verzi cu frunze de oregano

– 4 linguri de lapte vegetal (am folosit de soia)

– 2 linguri de ulei de masline presat la rece

– o lingura de suc de lamaie

– ¼ lingurita de ienibahar macinat

– un praf de sare de Hymalaya

PREPARARE:

Se spala si se curata bine telinele si morcovii, apoi se feliaza grosier.

morcovi si telina, pregatite pentru piure

Se fierb in apa cu un praf de sare, pana se patrund si se inmoaie. Se intrerupe fierberea, se strecoara si se lasa la racit, apoi li se adauga laptele vegetal, uleiul de masline presat la rece, ienibaharul macinat, sucul lamaiei si ramurelele cu frunze de oregano, bine spalate si maruntite (din care se opresc cateva frunze pentru garnisit).

morcovi si telina fierte, asezonate cu ingrediente crude, pentru piure

Se mixeaza totul bine, pana la consistenta unui piure, apoi se potriveste de sare. Se portioneaza si se garniseste cu frunze de oregano.

piure de morcovi si telina, cu oregano si ienibahar

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *