PIURE DE LINTE ROSIE, CU SFECLA SI SCHINDUF

februarie 14, 2014 | CATEGORIA Aperitive

piure de linte rosie, cu sfecla si schinduf

Un piure concentrat, inmiresmat, bogat in  nutrienti esentiali, pregatit si garnisit pentru “Valentine’s day”.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–         250 gr linte rosie

–         o felie de sfecla rosie (aprox. 60 gr)

–         o ceapa rosie (aprox 110 gr)

–         o foaie de dafin

–         o lingurita de oregano

–         o lingura de boia de ardei dulce

–         o lingurita de cimbru

–         4 catei de usturoi

–         2 linguri ulei de floarea soarelui, presat la rece

–         4 linguri de suc de lamaie

–         pudra de schinduf, dupa gust (din seminte de schinduf, rasnite)

–         sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Lintea se spala bine si se lasa la hidratat peste noapte, in apa rece, de trei ori volumul boabelor. Hidratata astfel, se fierbe foarte repede.

linte inmuiata

Se curata si se spala ceapa, apoi se  toaca si impreuna cu lintea hidratata si cu foaia de dafin, se pun la fiert in 250 ml de apa cu putina sare,  la foc mic. Dupa 10 minute, se intrerupe  fierberea si se lasa la scurs, daca mai este cazul, apoi se plaseaza intr-un castron si se adauga oregano, boiaua de ardei dulce si cimbrul.

linte, foaie de dafin,ceapa, boia de ardei, oregano,cimbru, pentru piure

Se scoate foaia de dafin, se mixeaza ingredientele. Din sfecla se taie 2 fasii subtiri, din care de decupeaza inimioare. Restul de sfecla rosie se rade fin, apoi  se adauga impreuna cu usturoiul pisat si cu uleiul de floarea soarelui presat la rece.

linte, foaie de dafin,ceapa, boia de ardei, oregano, cimbru, sfecla rosie, usturiu, ulei, pentru piure

Se mixeaza din nou. Se adauga in final sucul de lamaie  si pulberea de schinduf, se amesteca apoi se potriveste de sare .

linte, foaie de dafin,ceapa, boia de ardei, oregano,cimbru,  sfecla rosie, usturiu, ulei, lamaie, schinduf, pentru piur

Piureul astfel obtinut, se garniseste  cu inimioarele din sfecla rosie si se pudreaza cu seminte de schinduf macinate.

piure de linte rosie, cu sfecla si schinduf

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *