Cu toate ca toamna asta este foarte frumoasa, nu am acordat prea mult timp plimbarilor, dar stiind exact locurile din micile spatii verzi de langa blocuri, unde cresc ceva ierburi valoroase, m-am gandit sa va ofer o reteta care sa va indemna sa acordati importanta necesara lor.
O reteta clasica, cu gusturi naturale, imbunatatita prin asocierea cu ierburile crude, pentru un plus de nutrienti valorosi.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 6 frunze de papadie
– 4 frunze de patlagina ingusta
Pentru piureul de legume:
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o felie de telina
– un ardei gras
– o lingurita de coriandru macinat
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine radacinoasele si ardeiul. Morcovul, pastarnacul, patrunjelul si telina, se curata superficial, iar ardeiul, de seminte. Se taie apoi grosier si se fierb in apa cu un praf de sare. Cand sunt patrunse si scade sucul format, se opreste fierberea, iar dupa racire, se plaseaza in blender, alaturi de coriandrul macinat, de uleiul de floarea soarelui presat la rece si de inca putina sare.
Se blenduiesc impreuna cu 50 ml din supa in care au fiert, iar piureul obtinut se garniseste cu ierburile crude, bine spalate.