Un piure consistent, bogat in proteine vegetale si fibre, cu gust amplu.
INGREDIENTE:
– 200 gr fasole boabe egipteana, pestrita
– 100 gr rosii (o rosie mare)
– o lingurita boia de ardei dulce
– ½ lingurita cimbru de gradina
– ½ lingurita pudra de ghimbir
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala boabele de fasole, apoi se lasa la inmuiat minim 4 ore (intrucat acest soi are boaba consistenta si coaja tare).
Se fierb in apa, la temperatura moderata, daca este nevoie se mai adauga apa pe parcurs, fierbinte nu rece, pentru a nu stopa inmuierea lor.
Cand sunt complet patrunse, se intrerupe fierberea si se strecoara. Se piureaza cu un mixer de mana, se adauga rosia bine spalata si razuita grosier pentru pulpa si suc, apoi boiaua de ardei dulce, cimbrul si pudra de ghimbir.
Se amesteca apoi piureul si se potriveste de sare. Se serveste cald sau la temperatura camerei, fiind excelent in combinatie cu ceapa.