PIURE DE CASTANE, CU SCORTISOARA SI LAMAIE

noiembrie 16, 2016 | CATEGORIA Dulciuri

piure de castane, cu scortisoara si lamaie

Gustos si benefic pentru sanatate, piureul de castane proaspete poate constitui un meniu specific toamnei sau iernii timpurii. Aromatizat cu scortisoara capata nuante exotice si-i scade indicele glicemic.

INGREDIENTE:

– 250 gr castane crude

– pudra de scortisoara, dupa gust

– lamaie (optional)

 

PREPARARE:

Se spala bine castanele si se cufunda in apa calda cca o jumatate de ora, (apa se schimba, dupa ce se raceste).

castane in ap calda, in vederea inmuierii si crestarii cojii, pentru fiert mai usor

Se aplica apoi cate doua sau trei crestaturi pe fiecare castana, pentru a accelera procesul de fierbere, urmand a se fierbe in apa incet, pana se inmoaie miezul.

castane crestate si fierte, pentru piure

Se curata apoi de coaja.

castane fierte si decojite, pentru piure

Se paseaza miezul fin sau grosier, dupa preferinta si se asezoneaza cu pudra de scortisoara. Se amesteca pentru omogenizare, iar pentru cine prefera un gust  usor acrisor, se pot adauga si cativa stropi de lamaie.

piure de castane, cu scortisoara si lamaie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *