O reteta menita sa imprime pieptului de pui o aroma intensa si imbietoare.
INGREDIENTE (pentru 2 portii) :
– 350 gr piept de pui
– o felie de radacina de telina
– o tulpina mica de telina, cu frunze
– un praf de piper negru, macinat
– un praf de sare neiodata
PREPARARE:
Se spala si se curata telina, apoi se spala bine pieptul de pui, se sterge de apa si se intinde cu batatorul de snitele. Se asezoneaza cu radacina de telina rasa grosier, cu sarea si piperul macinat, apoi cu frunzele de telina, rupte cu putina tulpina, pentru un gust mai intens.
Se ruleaza pieptul de pui astfel garnisit si se prinde cu scobitori.
Se introduce in cuptor pe gratarul acestuia, sa se patrunda tot, simultan, apoi se scoate si se lasa putin sa se racoreasca pentru a se desprinde usor de pe gratar.
Se poate servi caldut sau chiar rece, este gustos oricum.