PIEPT DE PUI PE PAT SI CU SOS, DE SFECLA ROSIE

noiembrie 14, 2013 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

piept de pui pe pat si cu sos, de sfecla rosie

O reteta cu gusturi excelent imbinate, colorata si hranitoare, din piept de pui pe suport de sfecla fiarta si cu sos de sfecla cruda, asezonata cu iaurt si usturoi.

INGREDIENTE (pentru 4 portii):

–         2 bucati de piept de pui (aprox. 500 gr)

–         2 sfecle rosii (aprox. 600 gr)

–         200 gr iaurt

–         6 catei de usturoi

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala si se portioneaza pieptul de pui, apoi se fierbe in apa cu un strop de sare, se spumuieste si se lasa la foc mic sa se patrunda. Intre timp se spala sfecla, se curata, iar una dintre ele se taie rondele si se adauga la fiert peste pieptul de pui.

piept de pui fiert, cu rondele de sfecla rosie

Cand sunt patrunse comlet, se intrerupe fierberea. Se strecoara apoi si se lasa la scurs. Intre timp, se pregateste sosul de sfecla din sfecla ramasa, care se rade pe razatoarea mica si careia i se adauga iaurtul si usturoiul curatat si ras fin.

sfecla rosie cruda, rasa fin, cu usturoi si iaurt

Se amesteca ingredientele, se potriveste sosul rezultat de sare si apoi se portioneaza astfel: o rondea de sfecla fiarta, deasupra o bucata de piept de pui, si apoi sosul pe baza de sfecla cruda.

piept de pui pe pat si cu sos, de sfecla rosie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *