O reteta cu gusturi excelent imbinate, colorata si hranitoare, din piept de pui pe suport de sfecla fiarta si cu sos de sfecla cruda, asezonata cu iaurt si usturoi.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 2 bucati de piept de pui (aprox. 500 gr)
– 2 sfecle rosii (aprox. 600 gr)
– 200 gr iaurt
– 6 catei de usturoi
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se portioneaza pieptul de pui, apoi se fierbe in apa cu un strop de sare, se spumuieste si se lasa la foc mic sa se patrunda. Intre timp se spala sfecla, se curata, iar una dintre ele se taie rondele si se adauga la fiert peste pieptul de pui.
Cand sunt patrunse comlet, se intrerupe fierberea. Se strecoara apoi si se lasa la scurs. Intre timp, se pregateste sosul de sfecla din sfecla ramasa, care se rade pe razatoarea mica si careia i se adauga iaurtul si usturoiul curatat si ras fin.
Se amesteca ingredientele, se potriveste sosul rezultat de sare si apoi se portioneaza astfel: o rondea de sfecla fiarta, deasupra o bucata de piept de pui, si apoi sosul pe baza de sfecla cruda.