O reteta pentru o dieta echilibrata, asociind corect proteinele slabe din pieptul de pui, cu varza proaspata, bogata in fitonutrienti si saraca in calorii.
INGREDIENTE:
– 500 gr piept de pui
– o varza noua, de aprox. 1 kg
– un ardei
– o legatura de ceapa verde
– 2 foi dafin
– 1/2 lingurita de boabe piper
– 1/2 lingurita de cimbru
– 2 linguri de bulion
– o legatura de marar verde
– 2 linguri ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se feliaza grosier pieptul de pui, apoi se fierbe in apa cu putina sare, avand grija sa se spumuiasca bine. Intre timp, se spala ceapa verde, ardeiul si varza si se toaca fin, iar cand pieptul de pui este patruns si scade sucul format, se adauga peste acesta, impreuna cu cimbrul, foile de dafin si boabele de piper.
Se mai adauga apa si se lasa sa se patrunda lent, iar dupa ce s-au fiert, se potrivesc de sare, li se adauga bulionul, uleiul si mararul spalat si tocat fin. Se amesteca si se savureaza.