O reteta in care pieptul de pui se garniseste nutritiv cu consistenta pastailor de fasole si cu gustul emolient al smantanii.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 1 kg pastai de fasole galbena, lata
– un piept de pui, dezosat
– 3 morcovi tineri
– 2 cepe mari
– un ardei gras
– 2 linguri de bulion din rosii cu ardei
– ½ legatura de patrunjel
– o tija de telina cu frunze
– 3 linguri de smanatana
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pieptul de pui se spala, se portioneaza si se fierbe in apa cu un praf de sare, se spumuieste, iar dupa ce se patrunde putin se adauga ceapa si morcovii, toate spalate, curatate si taiate rondele, lasandu-le a se patrunda.
Intre timp se curata la capete, se spala si se maruntesc pastaile de fasole, se adauga la fiert impreuna cu ardeiul spalat, curatat si tocat.
Se lasa sa fiarba bine si cand sunt gata, se adauga bulionul, patrunjelul si telina spalate si tocate marunt, se potriveste intreg ansamblul de sare si se mai lasa sa fiarba un clocot. Dupa ce se intrerupe fierberea, cam dupa 10 minute, se adauga smantana, apoi se portioneaza.
Un pui sanatos, crescut ca pe vremea bunicii, nu cu hormoni, trebuie sa fie tare tare bun cu pastai de fasole!
Sunt sigura ca ar imprima un gust mult mai autentic si ar fi mult mai sanatos !