PIEPT DE PUI CU FASOLE PASTAI

iunie 10, 2013 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

pipept de pui cu fasole pastai, morcovi,ceapa, ardei, telina, patrunjel si smanatana

O reteta in care  pieptul de pui se garniseste nutritiv cu consistenta pastailor de fasole si cu gustul emolient al smantanii.

INGREDIENTE (pentru 4 portii):

–         1 kg pastai de fasole galbena, lata

–         un piept de pui, dezosat

–         3 morcovi tineri

–         2 cepe mari

–         un ardei gras

–         2 linguri de bulion din rosii cu ardei

–         ½ legatura de patrunjel

–         o tija de telina cu frunze

–         3 linguri de smanatana

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Pieptul de pui se spala, se portioneaza si se fierbe in apa cu un praf de sare, se spumuieste, iar dupa ce se patrunde putin se adauga ceapa si morcovii, toate spalate, curatate si taiate rondele, lasandu-le a se patrunda.

piept de pui cu morcovi si ceapa, pentru fasole pastai

Intre timp se curata la capete, se spala si se maruntesc pastaile de fasole, se adauga la fiert impreuna cu ardeiul spalat, curatat si tocat.

fasole pastai cu piept de pui, morcovi, ceapa si ardei

Se lasa sa fiarba bine si cand sunt gata, se adauga bulionul, patrunjelul si telina spalate si tocate marunt, se  potriveste intreg ansamblul de sare si se mai lasa sa fiarba un clocot. Dupa ce se intrerupe fierberea, cam dupa 10 minute, se adauga smantana, apoi se portioneaza.

piept de pui cu fasole pastai, morcovi,ceapa, ardei, telina, patrunjel, sare si smanatana cu

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *