PIEPT DE PORC DEGRESAT, CU SALATA DE VARZA CRUDA

februarie 4, 2016 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

piept de porc degresat, cu salata de varza murata cruda

O asociere clasica preparata dietetic, pentru un minimum de grasimi saturate, cu gust accentuat de mirodenii hranitoare.

INGREDIENTE:

– 650 gr piept de porc

– 2 foi de dafin

– 1 lingurita de boia de ardei dulce

– ½ lingurita de piper negru macinat

– 1 lingurita de seminte de coriandru macinate

– o lingura de maghiran uscat

– ½ lingurita de sare

pentru salata de varza:

– ½ varza murata

– ½ legatura de marar verde

– ½ lingurita de cimbru uscat

– ¼ lingurita de piper negru macinat

PREPARARE:

Se degreseaza partial bucatile din piept de porc, astfel incat sa se reduca, pe cat posibil, cantitatea de grasimi saturate.

piept de porc degresat si varza murata

Se fierb in apa, cu foile de dafin si ½ de lingurita de sare. Intre timp se toaca marunt varza murata, daca este cazul se desareaza, apoi se asezoneaza cu cimbrul, cu piperul macinat si cu mararul verde.

varza murata si mirodenii, pentru salata

Se amesteca pentru omogenizare si intrepatrunderea aromelor. Se pregatesc mirodeniile pentru bucatile din piept de porc, iar cand acestea din urma sunt fierte, se strecoara.

mirodenii si piept de porc degresat, fiert

Se tavalesc apoi umede prin amestecul de mirodenii, pentru a se garnisi cat mai bine cu acesta.

piept de porc degresat, fiert, cu mirodenii

Se servesc apoi alaturi de salata de varza murata, cruda si aromata.

piept de porc degresat, cu salata de varza murata cruda

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *