O asociere clasica preparata dietetic, pentru un minimum de grasimi saturate, cu gust accentuat de mirodenii hranitoare.
INGREDIENTE:
– 650 gr piept de porc
– 2 foi de dafin
– 1 lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de piper negru macinat
– 1 lingurita de seminte de coriandru macinate
– o lingura de maghiran uscat
– ½ lingurita de sare
pentru salata de varza:
– ½ varza murata
– ½ legatura de marar verde
– ½ lingurita de cimbru uscat
– ¼ lingurita de piper negru macinat
PREPARARE:
Se degreseaza partial bucatile din piept de porc, astfel incat sa se reduca, pe cat posibil, cantitatea de grasimi saturate.
Se fierb in apa, cu foile de dafin si ½ de lingurita de sare. Intre timp se toaca marunt varza murata, daca este cazul se desareaza, apoi se asezoneaza cu cimbrul, cu piperul macinat si cu mararul verde.
Se amesteca pentru omogenizare si intrepatrunderea aromelor. Se pregatesc mirodeniile pentru bucatile din piept de porc, iar cand acestea din urma sunt fierte, se strecoara.
Se tavalesc apoi umede prin amestecul de mirodenii, pentru a se garnisi cat mai bine cu acesta.
Se servesc apoi alaturi de salata de varza murata, cruda si aromata.
Nu e gras? Oricum e f. bun! Salata acra cu carnea, fie ea si grasa…o nebunie ma ales cu atitea mirodenii!
Pai, am degresat cat mai mult ! Si varza cruda ajuta digestia si isi pastreaza toti nutrintii si enzimele.