O reteta pregatita sanatos, in care pieptul de curcan este invelit intr-un strat de branza, aromata cu mirodenii naturale, nesupuse prelucrarii termice, care sa confere noblete si o savoare irezistibila intregului ansamblu.
INGREDIENTE:
– 750 gr piept de curcan
– 2 cepe
– un ardei gras
– 500 gr branza telemea de vaca
– 3 lingurite de frunze maruntite de coriandru
– 2 lingurite pudra de rozmarin
– 2 lingurite de salvie
– 2 lingurite de menta
– o lingurita pudra de ghimbir
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Bucata de piept de curcan se spala si se pune la fiert intreaga, se spumuieste, apoi i se alatura ceapa si ardeiul spalate, curatate si taiate felii. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana se patrunde complet carnea de curcan si se catifeleaza de la ingredientele adaugate. Se potriveste de sare si mai lasa sa clocoteasca cateva minute, apoi se intrerupe fierberea.
Se strecoara apoi, supa se poate folosi la alte preparate, iar pieptul de curcan se lasa la racit. Intre timp peste branza telemea se adauga cantitatile indicate de mirodenii, care se pot modifica, in functie de gusturile dominante preferate.
Se amesteca bine pentru omogenizare si aromare, apoi se inveleste pieptul de curcan, intr-un strat savuros.
Se poate apoi felia si consuma imediat, sau pastra la rece, dar nu prea mult timp, pentru a nu se dilua aromele.
reteta aceasta o salvez, aroma verdeturile ma tenteaza sa o testez cat mai curand!
Intr-adevar aroma este de vis !