Carnuri elegant imbinate, intr-o reteta usoara, sanatoasa si cu gust imbietor.
INGREDIENTE:
– 500 gr pulpa de vita
– 500 gr piept de curcan
– ½ limgurita de piper negru, macinat
– o ceapa rosie
– o ceapa alba
– un ardei gras
– o lingura de bulion
– 3 foi de dafin
– 350 ml vin alb
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Carnurile se spala bine, bucata de pulpa de vita se degreseaza si se intinde subtire, cu batatorul de snitele, apoi, pe mijlocul ei se plaseaza bucata de piept de curcan.
Se spala si se curata cepele si ardeiul, se cresteaza apoi pe mijloc bucata de piept de curcan si se asezoneaza cu piperul si cu rondele de ceapa rosie.
Se inveleste pieptul de curcan in pulpa de vita, care se prinde cu scobitori, pentru a nu se desface la fiert si se adauga ceapa alba feliata si ardeiul taiat fasii.
Se plaseaza intr-un vas termoizonat, se acopera cu apa, se sareaza, se fierbe la temperatura medie, se intoarece si se mai adauga apa, daca este nevoie, pana se patrunde bine, apoi se adauga foile de dafin, vinul alb si bulionul.
Se mai lasa sa fiarba pentru a se intrepatrunde toate aromele, apoi se intrerupe fierberea si se scoate pe un platou.
Se poate taia fierbinte sau rece.
Se poate servi cu adaos de ulei presat la rece, simplu sau cu sos, eventual cu garnitura de legume fara amidon si cu verdeturi proaspete sau uscate.