PIEPT DE CURCAN IN PULPA DE VITA, LA CUPTOR

decembrie 29, 2013 | CATEGORIA Uncategorized

piept de curcan, in pulpa de vita, la cuptor, cu legume si mirodenii

Carnuri elegant imbinate, intr-o reteta usoara, sanatoasa si cu gust imbietor.

INGREDIENTE:

–         500 gr pulpa de vita

–         500 gr piept de curcan

–         ½ limgurita de piper negru, macinat

–         o ceapa rosie

–         o ceapa alba

–         un ardei gras

–         o lingura de bulion

–         3 foi de dafin

–         350 ml vin alb

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Carnurile se spala bine, bucata de pulpa de vita se degreseaza si se intinde subtire, cu batatorul de snitele, apoi, pe mijlocul ei se plaseaza bucata de piept de curcan.

pulpa de vita si piept de curcan, pentru friptura la cuptor

Se spala si se curata cepele si ardeiul, se cresteaza apoi pe mijloc bucata de piept de curcan si se asezoneaza cu piperul si cu rondele de ceapa rosie.

piept de curcan asezonat cu piper si ceapa rosie, in pulpa de vita

Se inveleste pieptul de curcan in pulpa de vita, care se prinde cu scobitori, pentru a nu se desface la fiert si se adauga ceapa alba feliata si ardeiul taiat fasii.

piept de curcan asezonat cu piper si ceapa rosie, in pulpa de vita, cu ceapa alba si ardei

Se plaseaza intr-un vas termoizonat, se acopera cu apa, se sareaza, se fierbe la temperatura medie, se intoarece si se mai adauga apa, daca este nevoie, pana se patrunde bine, apoi se adauga foile de dafin, vinul alb si bulionul.

piept de curcan asezonat cu piper si ceapa rosie, in pulpa de vita, cu ceapa alba si ardei, foi de dafin si bulion, la cuptor

Se mai lasa sa fiarba pentru a se intrepatrunde toate aromele, apoi se intrerupe fierberea si se scoate pe un platou.

piept de curcan, in pulpa de vita, la cuptor, cu legume si mirodenii

Se poate taia fierbinte sau rece.

piept de curcan, in pulpa de vita, la cuptor, cu legume si mirodenii

Se poate servi cu adaos de ulei presat la rece, simplu sau cu sos, eventual cu garnitura de legume fara amidon si cu verdeturi proaspete sau uscate.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *