PIEPT DE CURCAN CU PASTARNAC SI VARZA ROSIE

februarie 17, 2013 | CATEGORIA Aperitive

     salata din piept de curcan cu varza rosie si pastarnac

O salata rafinata ca gust, culoare si nutrienti.

INGREDIENTE:

–   250 gr piept de curcan

–   o varza mica rosie

–   o radacina mare de pastarnac

–   otet aromatizat (eu am folosit din cel cu tarhon), dupa gust

–   ulei de masline extravirgin (cu foi de dafin si enibahar), dupa gust

–   ½ legatura de patrunjel

–   sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Varza rosie se spala, se curate si se toaca “fideluta”, apoi se sareaza, se amesteca bine cu sarea si se lasa cateva ore sa se inmoaie.

varza rosie cu sare

Se cresteaza pieptul de curcan, pentru a se patrunde mai repede la fiert.

piept de curcan, crestat

Se fierbe apoi in apa cu putina sare, iar cand este bine patruns se strecoara, se lasa sa se raceasca si se taie fasii. Pastarnacul se spala, se curate si se rade pe razatoarea mare.

pastarnac ras, ulei de masline si otet cu tarhon

Se alcatuiesc portii, cu ingredinetele pregatite, dupa imaginatie. Se adauga otetul si uleiul, dupa preferinta. Se garnisesc cu patrunjel tocat si intreg, pentru gust, culoare si un plus de nutrienti.

salata din piept de curcan cu varza rosie si pastarnac

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *