O salata rafinata ca gust, culoare si nutrienti.
INGREDIENTE:
– 250 gr piept de curcan
– o varza mica rosie
– o radacina mare de pastarnac
– otet aromatizat (eu am folosit din cel cu tarhon), dupa gust
– ulei de masline extravirgin (cu foi de dafin si enibahar), dupa gust
– ½ legatura de patrunjel
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Varza rosie se spala, se curate si se toaca “fideluta”, apoi se sareaza, se amesteca bine cu sarea si se lasa cateva ore sa se inmoaie.
Se cresteaza pieptul de curcan, pentru a se patrunde mai repede la fiert.
Se fierbe apoi in apa cu putina sare, iar cand este bine patruns se strecoara, se lasa sa se raceasca si se taie fasii. Pastarnacul se spala, se curate si se rade pe razatoarea mare.
Se alcatuiesc portii, cu ingredinetele pregatite, dupa imaginatie. Se adauga otetul si uleiul, dupa preferinta. Se garnisesc cu patrunjel tocat si intreg, pentru gust, culoare si un plus de nutrienti.