O reteta cu alge crude, rehidratate, cu atingerea unui sos in stil asiatic, pregatita astfel incat sa confere o imbinare provoctoare de gusturi si nutienti de exceptie.
INGREDIENTE (pentru 2 portii) :
– 2 linguri de alge marine Kombu, uscate, provenite din agricultura ecologica
– 250 g penne integrale (am folosit Antonio diVaio)
– un ardei kapia
– 4-5 fire de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
Pentru sos:
– 3 linguri sos de soia, asiatic
– 3 linguri de drojdie inactiva
– 3 linguri radacina de ghimbir razuita fin
– 3 linguri mustar fin, clasic
– o lingurita boabe de coriandru
– 2 linguri de ulei presat la rece (de preferat de susan, eu am folosit de masline)
– sucul unei lamai
PREPARARE:
Se hidrateaza 40 de minute algele marine Kombu.
Intre timp se fierb pastele integrale conform instructiunilor de pe pachet, apoi se clatesc cu apa rece, iar cat timp se lasa la scurs, se prepara sosul adunand intr-un bol, ingredientele pentru sos.
Eu am lasat boabele de coriandru intregi intrucat in momentul in care se savureaza, acestea isi revarsa parfumul treptat. Se spala bine firele de patrunjel, se desprind funzele, iar ardeiul capia, bine spalat, se feliaza rondele fine. Se pregatesc portiile, asezonanad pennele cu alge marine Kombu, cu sos in stil asiatic, cu rondele de ardei si cu frunze de patrunjel verde.