Un pateu foarte prietenos cu digestia, hranitor si aromat, impodobit delicat cu petale proaspete de stanjenel.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– 200 g miez de nuca
– un dovlecel mic (aprox. 250 g)
– o felie ardei gras (aprox. 50 g)
– 2 legaturi de patrunjel verde
– o lingurita de ghimbir razuit fin
– o lingurita varfuita de seminte de coriandru rasnite grosier
– o lamaie
– sare de ocna, dupa gust
– 2 flori de stanjenel
PREPARARE:
Se spala bine dovlecelul, ardeiul si patrunjelul verde, apoi se marunteste dovlecelul si ardeiul, patrunjelul se toaca marunt, iar ghimbirul se razuieste fin.
Se aduna toate acestea intr-un bol, se adauga miezul de nuca, semintele de coriandru rasnite grosier, apoi cu un blender de mana, vertical, se maruntesc pana la consistenta unui pateu. Se adauga sucul lamaiei, se potriveste totul de sare si se amesteca. Se portioneaza si se adauga la fiecare portie 3-4 petale de stanjenel, care se servesc ca atare, aducand un plus de enzime valoroase si alti nutrienti la fel de importanti.