Un pateu bogat in proteine vegetale, consistent si aromat.
INGREDIENTE:
– 325 g fasole boabe neagra
– un ardei
– 3-5 catei de usturoi
– ½ lamaie
– o foaie de dafin
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lingurita de ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
– ardei gras si patrunjel verde, pentru garnisit
PREPARARE:
Se spala bine si se lasa la hidratat fasolea neagra, minim 5 ore, apoi se fierbe in apa cu foaia de dafin si ardeiul bine spalat, lasat intreg. Cand sunt patrunse se strecoara.
Se paseaza apoi fasolea si ardeiul fiert (fara samburi) cu un blender de mana, apoi se adauga sucul lamaiei, usturoiul curatat si pisat, uleiul de masline si ienibaharul macinat si se mai blenduieste, pana la consistenta unui pateu. Se potriveste de sare si se portioneaza pe jumatati de ardei crud, apoi se garniseste cu frunze de patrunjel verde.