O reteta in care pastravii sunt scaldati intr-un sos concentrat, usor picant, ce le confera un gust minunat.
INGREDIENTE:
– 2 pastravi eviscerati (850 gr)
– o ceapa
– 2 crengute de cimbru
– o lingurita de oregano macinat
– o foaie de dafin
– 4 linguri de bulion, cu ardei
– 5 capatani de usturoi
– 5 fire de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Pastravii eviscerati se spala bine, se curata de solzi si se plaseaza in tava, sarati dupa gust, impreuna cu ceapa curatata, spalata si data pe razatoarea mare, cat si cu bulionul cu ardei. Se adauga cimbrul, oregano si foaia de dafin, apoi se toarna apa, pana la jumatatea ansamblului de ingrediente.
Se fierbe totul la temperatura moderata, intorcandu-se pastravii si pe cealalta parte, pana cand se patrund, scade apa si sosul devine concentrat. Se asezoneaza apoi cu usturoiul pisat si se servesc cu patrunjel verde, proaspat.