PASTRAVI LA TAVA, CU SOS DE ROSII

mai 14, 2014 | CATEGORIA Retete cu peste

pastravi la tava, cu sos de rosii

O reteta in care pastravii sunt scaldati intr-un sos concentrat, usor picant, ce le confera un gust minunat.

INGREDIENTE:

–          2 pastravi eviscerati (850 gr)

–          o ceapa

–          2 crengute de cimbru

–          o lingurita de oregano macinat

–          o foaie de dafin

–          4 linguri de bulion, cu ardei

–          5 capatani de usturoi

–          5 fire de patrunjel verde

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Pastravii eviscerati se spala bine, se  curata de solzi si se plaseaza in tava, sarati dupa gust, impreuna cu ceapa curatata, spalata si data pe razatoarea  mare, cat si cu bulionul cu ardei. Se adauga cimbrul, oregano si foaia de dafin, apoi se toarna apa, pana la jumatatea ansamblului de ingrediente.

pastravi eviscerati, in tava, cu ceapa, bulion si mirodenii, pentru fiert

Se fierbe totul la temperatura moderata, intorcandu-se pastravii si pe cealalta parte, pana cand se patrund, scade apa si sosul devine concentrat. Se asezoneaza apoi cu usturoiul pisat si se servesc cu patrunjel verde, proaspat.

pastravi la tava, cu sos de rosii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *