O reteta de pastrav pregatit la gratar, corect, fara adaos de ulei si asezonat cu miresme menite sa-i sporeasca savoarea.
INGREDIENTE:
– 500 gr pastrav proaspat, eviscerat
– 8 gr rosii uscate cu usturoi si busuioc (am folosit de la KAMIS)
– o lingurita boia de ardei dulce
– ½ lingurita de piper negru macinat
– 2-4 catei de usturoi
– o jumatate de lamaie
– 2 lingurite de busuioc uscat (am folosit de la KAMIS)
– un praf de sare neiodata
– sare grunjoasa neiodata, in functie de marimea gratarului
PREPARARE:
Se curata de solzi pastravii eviscerati, se spala bine si se asezoneaza bine pe interior si putin pe exterior cu boiaua de ardei dulce, cu piperul negru macinat, cu un praf de sare si cu rosiile uscate cu usturoi si busuioc. Se plaseaza apoi pe gratarul acoperit de un strat gros de sare grunjoasa.
Se lasa la foc domol, pe fiecare parte, pana se patrund si prind o crusta rumena. Intre timp se curata si se rade fin usturoiul, care, impreuna cu sucul de lamaie si cu busuiocul uscat vor asezona pastravii conferindu-le un gust excelent si nutrienti pe masura.