Asezonate astfel, pastele integrale sunt prietenoase cu silueta si au un gust de primavara, usor picant.
INGREDIENTE:
– 175 g paste din grau dur, cu spanac
– 250 g fasole verde conservata
– ½ legatura de patrunjel verde
– un praf sare de ocna
Pentru sos:
– 2 legaturi frunze de leurda
– o lamaie
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– o lingurita ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara.
Se spala bine frunzele de leurda, in multe ape, se aseaza in blender, se adauga sucul lamaiei, uleiul de masline si ienibaharul, apoi se blenduiesc toate pana la consisenta unui sos care se potriveste de sare.
Se spala bine patunjelul verde, apoi se portioneaza pastele si se asezoneaza cu fasolea verde, cu sosul de leurda si cu frunzele de patrunjel.