PASTE DIN OREZ, CU PRUNE

noiembrie 27, 2020 | CATEGORIA Dulciuri

paste din orez, cu prune

O reteta ce inlocuieste ca gust galustele cu prune, iar preparata astfel, asocierea de ingrediente este una sanatoasa.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

– 63 g paste din orez (am folosit paste tailandeze Pad Thai)
– 4 cuisoare (optional)
– 10-12 prune (aproximativ 450 g)
– o lingurita pudra de scortisoara

PREPARARE:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, adaugand in apa de fiert cuisoarele, apoi se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Prunele se spala bine, se desprind de pe samburi si se taie marunt.

ingrediente pentru paste din orez, cu prune

Astfel maruntite, se plaseaza prunele intr-o tigaie, la foc mic, miscand din cand in cand tigaia si amestecand usor sa nu se prinda, cca 4-5 minute, pentru a se dezactiva enzimatic si a nu fermenta la digestie, fiind consumate impreuna cu pastele. Se iau de pe foc si se adauga pudra de scortisoara.

prune pregatite pentru paste din orez, cu prune

Se amesteca, apoi cu prunele astfel preparate se asezoneaza pastele din orez. Se portioneaza cu un inel culinar si se pudreaza cu scortisoara.

paste din orez, cu prune

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *