O reteta ce inlocuieste ca gust galustele cu prune, iar preparata astfel, asocierea de ingrediente este una sanatoasa.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 63 g paste din orez (am folosit paste tailandeze Pad Thai)
– 4 cuisoare (optional)
– 10-12 prune (aproximativ 450 g)
– o lingurita pudra de scortisoara
PREPARARE:
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, adaugand in apa de fiert cuisoarele, apoi se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Prunele se spala bine, se desprind de pe samburi si se taie marunt.
Astfel maruntite, se plaseaza prunele intr-o tigaie, la foc mic, miscand din cand in cand tigaia si amestecand usor sa nu se prinda, cca 4-5 minute, pentru a se dezactiva enzimatic si a nu fermenta la digestie, fiind consumate impreuna cu pastele. Se iau de pe foc si se adauga pudra de scortisoara.
Se amesteca, apoi cu prunele astfel preparate se asezoneaza pastele din orez. Se portioneaza cu un inel culinar si se pudreaza cu scortisoara.