O reteta de paste din faina de secara, asociate sanatos cu fenicul crud si mirodenii, fara adaos de grasimi, pentru o digestive corecta si o aroma desavarsita, imbietoare.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 150 gr paste integrale de secara
– un bulb de fenicul (aprox.345gr)
– 2 lingurite seminte de chimen
– o lingurita de salvie uscata
– o lingurita de pudra de ghimbir
– sare neiodata, grunjoasa, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb pastele integrale, in conformitate cu instructiunile de pe pachet, apoi se spala cu apa rece, se strecoara si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste feniculul, se spala, se desface primul invelis de pe bulb, apoi se taie bulbul solzisori, tijle se taie rondele marunte, iar frunzele se toaca fin.
Peste pastele scurse se adauga feniculul crud maruntit, apoi chimenul, salvia si pudra de ghimbir. Se amesteca, se potriveste totul de sare si se savureaza.
Ce culori frumoase in farfurie!
Si un gust aparte !