PASTE DE LINTE, CU MIX DE ALUNE SI DRESSING PICANT DE STEVIE

martie 23, 2024 | CATEGORIA Garnituri

O reteta interesanta, cu o savoare aparte conferita pastelor proteice din linte prin dressingul asociat.

INGREDIENTE:
– 125 g paste din linte rosie
– 60 g mix de alune (arahide, alune de padure, nuci caju, migdale)
– ½ legatura de patrunjel verde
Pentru dressing:
– 9-10 frunze de stevie
– 3-4 catei de usturoi
– o lingura ulei de masline extravirgin
– o lamaie
– sare roz de Hymalaia (dupa gust)

PREPARARE:
Mixul de alune se lasa la hidratat 5-6 ore, apoi se strecoara. Se fierb pastele din linte, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi se spala in apa rece si lasa la scurs.

Se spala bine frunzele de stevie, se toaca grosier si se aduna in blender impreuna cu cateii de usturoi curatati, cu uleiul de masline si cu sucul lamaiei. Se blenduiesc toate, apoi dressingul astfel obtinut, se potriveste de sare. Mixul de alune se alatura pastelor fierte, de linte, apoi se adauga dressingul si se asezoneaza cu frunze, bine spalate, de patrunjel verde.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *