O asociere clasica intr-o forma eleganta, preparata sanatos, o sursa de proteine complete vegetale, excelenta la gust.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 125 g paste de fasole neagra (am folosit penne black bean de la Sam Mills)
Pentru sos:
– 250 g varza
– 2 rosii
– o ceapa mica ( am folosit rosie)
– ½ legatura de patrunjel
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– o lingura de otet din vin alb
– o lingura de cimbru uscat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet, la valoarea mica a timpului indicat, ramanand astfel frumos conturate si putand absorbi mai bine sosul.
Varza, rosiile, ceapa curatata si patrunjelul, bine spalate, se maruntesc si se adauga in blender, alaturi de celelalte ingrediente. Se adauga apa (aproximativ 50 ml) si se blenduiesc pana la consistenta unui sos, care se potriveste de sare si cu care se asociaza pastele. Se consuma imediat.