Sunt paste cu incarcatura glicemica sanatoasa, imbogatite cu legume si garnisite hranitor, cu untisor.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 200 gr paste spiralate, din grau dur
– o legatura de untisor
– 2 fire de usturoi verde
– 2 fire de ceapa verde
– un dovlecel mic
– un morcov
– un pastarnac
– un ardei gras
– 2 frunze da dafin
– 1/2 lingurita de piper negru, macinat
– o lingurita de cimbru
– 4 linguri de bulion/ ketch-up/ (am folosit rosii conservate cu sare)
– o lingurita de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Ceapa verde si usturoiul verde se curata, se spala si se toaca rondele, morcovul si pastarnacul se spala, se curata usor si se rad, ardeiul si dovlecelul se spala si se taie marunt, cu tot cu coaja.
Se acopera cu apa in care se adauga uleiul si putina sare si se lasa sa fiarba, la foc mic, sa se patrunda putin.
Intre timp se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Cand legumele sunt patrunse, li se adauga bulionul, frunzele de dafin, cimbrul, piperul si se potrivesc de sare.
Se mai fierb cateva minute sa-si intrepatrunda aromele. Untisorul se spala in multe ape, se pot consuma si tulpinele, fiind tanar, cules neinflorit pentru a nu deveni toxic.
Se pregatesc cateva fasii dintr-o frunza de usturoi , taind-o foarte subtire de-a lungul ei, pentru garnisit.
Pastele se amesteca bine cu legumele in sos, se adauga untisorul si fasiile de usturoi, crude, apoi se servesc cu placere.
Cred ca este o placere sa gusti o asemenea combinatie de legume cu paste!
Sunt mult mai usoare pentru digestie in acest fel, pastele, iar untisorul, care este mai fad la gust, poate fi consumat proaspat, ajutat de celelelte gusturi.