Spaghetti vegetariene, pregatite sanatos, din paste Baneasa, fara ou, asezonate cu verdeturi de primavara si branza tofu in saramura, un adevarat deliciu.
INGREDIENTE:
– 250 gr spaghetti Baneasa, fara ou
– 300 gr branza tofu simpla, in saramura
– 3 legaturi de leurda
– o legatura de stevie frageda
– 5 fire de ceapa verde
– 5 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o lingurita de ienibahar macinat (2 lingurite pentru iubitorii picanteriilor)
– 2 linguri de boia de ardei dulce
– sare neiodata, dupa gust
– patrunjel verde, pentru servit, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala stevia, leurda si ceapa verde.
Spaghetele Baneasa se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet, iar intre timp se toaca ceapa, leurda si stevia si se dau in cateva clocote, apoi se scurg. Se adauga putina sare, boiaua, ienibaharul macinat si branza tofu, rasa.
Se amesteca, se adauga uleiul, se mai potrivesc de sare daca este cazul, apoi se amesteca cu spaghetele fierte si scurse. Se plaseaza amestecul intr-un vas termoizolant si se introduce in cuptorul incins, unde se lasa cca 5 minute. Se consuma fierbinti sau chiar reci, cu adaos de patrunjel verde. Sunt delicioase !