O reteta dulce si intens aromata, o garnitura desavarsita pentru picanterii sau o gustare usoara si nutritive.
INGREDIENTE:
– 200 gr radacina de pastarnac
– o lingurita de salvie maruntita
– ½ lingurita de anason macinat
– o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se spala bine, se curata superficial si se taie rondele radacinile de pastarnac.
Se plaseaza apoi ntr-un vas pentru fiert, acoperite cu apa si se lasa sa fiarba lent, pana se patrund usor si scade apa.
Nu trebuie lasate sa se inmoaie prea tare, ci sa ramana ferme. Pe platoul pentru servit, se asezoneaza cu salvie si anason, cat si cu ulei de floarea soarelui, presat la rece. Se poate adauga si un strop de sare, mai ales daca folositi preparatul ca gustare de sine statatoare, dar dulceata pastarnacului in combinatie cu aromele adaugate fac deliciul unei garnituri desavarsite, in special pentru carnuri sau verdeturi picante.