O imbinare ideala de gusturi, intr-o reteta preparata sanatos, prietenoasa cu digestia si recomandata in impiedicarea acumularii acidului uric.
INGREDIENTE:
– o radacina de pastarnac (aprox. 175 g)
pentru dressing:
– ½ legatura de tarhon verde
– o lingurita de ulei de masline extravirgin
– ½ lingurita de otet din vin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine pastarnacul si se curata la capatul superior, apoi se taie in 4 bucati, pe lungime.
Se fierbe in apa (cu tot cu coaja), pana se patrunde. Intre timp, tarhonul bine spalat, se toaca marunt, apoi se asezoneaza cu uleiul de masline si cu otetul din vin, se amesteca bine si se striveste cu un pisalog de lemn, apoi se potrivesre de sare. Se opreste fierberea pastarnacului, apoi acesta se clateste cu apa rece, pentru a-i opri inmuierea excesiva. Se marunteste grosier si se garniseste cu dressingul de tarhon.